«Ασκήσεις ισορροπίας» στο Χ.Α.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 14:01
UPD:14:07
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε κλίμα έντονης νευρικότητας και μεταβλητότητας πραγματοποιούνται οι συναλλαγές σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να ταλαντεύεται πέριξ των επιπέδων των 620 μονάδων.

Ειδικότερα, στις 14:02, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,22% στις 620,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 11 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,34% στις 181,57 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,02% στις 205,26 μονάδες.

Το ύψος των συναλλαγών σήμερα κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με την αγορά να δείχνει ότι τηρεί στάση αναμονής εωσότου «εμφανιστεί» κάποιος καταλύτης που μπορεί να διαφοροποιήσει τις προοπτικές μέχρι τη διενέργεια των εκλογών αργότερα τον Σεπτέμβριο. Άλλωστε, η αγορά προέρχεται από ένα επεισοδιακό διήμερο πρωτοφανών διακυμάνσεις, επομένως η σταθεροποίηση και η αφομοίωση των αλλαγών στα χαρτοφυλάκια κρίνεται από ορισμένους επιτακτική.

Πιθανότατα αύριο η αγορά θα γνωρίζει την ημερομηνία των εκλογών, προκειμένου να υπάρξει πιο σαφής χάραξη της βραχυπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής. Ωστόσο, θα πρέπει να περάσουν αρκετές ημέρες ώστε να καταγραφούν οι τάσεις των κομμάτων, ώστε να ξεκινήσει και η διατύπωση των σεναρίων για την επόμενη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας. Μέχρι τότε, δεν θεωρείται πιθανό η αγορά να λάβει κάποια σαφή τάση, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Στο ταμπλό τώρα, τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, με την Jumbo να ενισχύεται κατά 3,67%, ενώ την Τέρνα Ενεργειακή να υποχωρεί κατά 3,47%. Στο «ενδιάμεσο», η Eurobank δεν έχει σταθεροποιήσει το πρόσημό της, ενώ ήπιες είναι οι διακυμάνσεις για Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Aegean και Folli Follie.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα