Αυξήθηκαν κατά 12% οι πωλήσεις πρώτου εξαμήνου της LVMH

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2001 20:09

Ο παγκοσμίως μεγαλύτερος όμιλος πολυτελών ειδών, η Moet Hennecy Louis Vuitton (LVMH) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου παρουσίασαν αύξηση 12%, παρά την εξασθένιση της ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πωλήσεις του γαλλικού ομίλου στο πρώτο εξάμηνο ανήλθαν στα 5,6 δισ. ευρώ από 5,03 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.

Η ανακοίνωση για την αύξηση των πωλήσεων είχε σαν αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής της μετοχής της LVMH κατά 3,64% στα 9,4 δολάρια - αυτήν την ώρα - στο χρηματιστήριο του Ναsdaq, ενώ έκλεισε στη συνεδρίαση του Παρισιού ενισχυμένη κατά 7,55% στα 57 ευρώ.

Η, εδρεύουσα στο Παρίσι, LVMH εμμένει στον στόχο της για αύξηση των πωλήσεων και των κερδών κατά 10% ή περισσότερο για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2001.

Ο γενικός διευθυντής της LVMH Μάιρον Ούλμαν δήλωσε πρόσφατα ότι είναι μάλλον επιφυλακτικός παρά ανήσυχος για την πορεία των επιχειρήσεων του ομίλου στις ΗΠΑ καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα αυξηθούν στο τέλος του έτους ή στην αρχή του επομένου έτους.

Η LVMH δήλωσε ότι οι πωλήσεις δερματίνων ειδών και ειδών μόδας αυξήθηκαν κατά 18% στο πρώτο εξάμηνο, ενώ οι πωλήσεις κρασιών και αλκοολούχων ποτών σημείωσαν πτώση 2%, λόγω μείωσης στις πωλήσεις σαμπάνιας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα