Πρωτοβουλίες υπέρ των ανθοπαραγωγών

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 19:58

Πρωτοβουλίες υπέρ των ανθοπαραγωγών, εξήγγειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλ. Κοντός, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην ανθαγορά της Αθήνας, στην Αμυγδαλέζα.

Θα πραγματοποιηθεί, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, σύσκεψη στο Υπουργείο, με τη συμμετοχή επιστημόνων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ερευνητών του ΕΘΙΑΓΕ και εκπροσώπων του εν λόγω Συνεταιρισμού, προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος μεταφοράς τεχνογνωσίας στους φυτωριούχους.

Επίσης σε σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα, υπό τον Υφυπουργό, θα συζητηθεί η εφαρμογή και οι δυνατότητες επέκτασης του πλαισίου ασφαλιστικής κάλυψης των γλαστρικών φυτών.

Το Δεκέμβριο κλιμάκιο του Υπουργείου και μέλη του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων θα επισκεφτούν χώρες της Ε.Ε., που διαθέτουν ανεπτυγμένη ανθοκομία, προκειμένου να διερευνηθούν οι καλλιεργητικές τεχνικές που διαθέτουν οι χώρες αυτές καθώς και οι ενέργειές τους για την προβολή, συσκευασία, πώληση και διακίνηση των προϊόντων τους στις αγορές.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού έθεσαν στον Υφυπουργό το θέμα του υψηλού κόστους αγροτικών εφοδίων, το οποίο όπως επισήμαναν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους καθώς και ζητήματα που αφορούν στην ανάγκη ενίσχυσης των επενδύσεων στον εν λόγω κλάδο, στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου της Ανθαγοράς, στην επέκτασή της και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς των ελληνικών γλαστρικών φυτών στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα