Citigroup: 800 εκατ. δολ. για μεγαλύτερο μερίδιο στην Pudong

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 10:50

ΠΟΣΟΝ 800 εκατ. δολ., ενδέχεται να καταβάλλει η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, Citigroup Inc., για να αυξήσει το μερίδιό της στην Shanghai Pudong Development Bank, σχεδόν τετραπλάσιο της τιμής που κατέβαλε πριν από τρία χρόνια, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την εμπορική συναλλαγή, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Citigroup, είχε πει στις 9 Νοεμβρίου, ότι σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιό της στην Pudong Bank, στο 20% - το μέγιστο επιτρεπτό μερίδιο συμμετοχής σε κινεζική εταιρεία, από 4,6%. Η αύξηση των κερδών της κινεζικής τράπεζας αύξησε τη χρηματιστηριακή της αξία, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου της, Shen Si, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Richard Tesvich, εκπρόσωπος της Citigroup στο Χονγκ Κονγκ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα της τιμής που ενδέχεται να καταβάλει η τράπεζα για να αυξήσει το μερίδιό της στην Pudong Bank.

Οι μετοχές της κινεζικής τράπεζας, σημείωσαν φέτος άνοδο 21%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των εισηγμένων κινεζικών τραπεζών στο Χρηματιστήριο. Το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της αυξήθηκαν 31%, φθάνοντας στα 510,2 εκατ. γιουάν (63 εακτ. δολ.) διευρύνοντας την πενταετή συνεχή αύξηση των κερδών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα