Βραζιλία: Λιγότερες θέσεις εργασίας το τρίμηνο

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 11:52

ΛΙΓΟΤΕΡΟ αριθμό θέσεων εργασίας, τις λιγότερες μέσα σε ένα τρίμηνο, δημιούργησαν τον Οκτώβριο οι εταιρείες της Βραζιλίας, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της χώρας προέβλεψε χαμηλότερη αύξηση των εισαγωγών, καταδεικνύοντας ότι αυξάνεται η αδυναμία της βιομηχανίας και του κλάδου των υπηρεσιών.

Σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες δημιούργησαν τον περασμένο μήνα 9.000 θέσεις εργασίας, τις λιγότερες από τη μείωση των 18.000 θέσεων τον Ιούλιο. Η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι εισαγωγές ενδέχεται να αυξηθούν στα 74 δισ. δολ. φέτος, λιγότερο από την πρόβλεψη για 76 δισ. δολ., το προηγούμενο τρίμηνο, σημάδι ότι η ζήτηση των καταναλωτών υποχωρεί.

Η Deutsche και η Credit Suisse First Boston, συγκαταλέγονται μεταξύ των τραπεζών, οι οποίες χθες αναθεώρησαν προς τα κάτω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής, επικαλούμενες τη μείωση των εταιρικών κερδών και τη μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών κατά 1/3. Επίσης είπαν, ότι τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και το πιο ισχυρό εθνικό νόμισμα, βλάπτουν τις βιομηχανίες.

Τον Οκτώβριο, μήνα κατά τον οποίο οι εταιρείες προχωρούν τυπικά σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού, ο δείκτης ανεργίας στις έξι μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές της χώρας, διατηρήθηκε στο 9,6%. Στα τέλη του ίδιου μήνα, υπήρχαν 2,13 εκατ. άνεργοι στις μεγαλύτερες αστικές περιοχές της Βραζιλίας, έναντι 2,14 εκατ. στα τέλη του Σεπτεμβρίου και 2,3 εκατ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα