Ιστορικών διαστάσεων η πτώση της Wall Street

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 16:49
UPD:16:50
REUTERS/LUCAS JACKSON

Πρωτοφανείς απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες συνεχίζοντας το sell off που καταγράφεται σήμερα στις διεθνείς αγορές, λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία και της επίπτωσης που μπορεί να έχει η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας στις διεθνείς επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, στις 16:48, ο δείκτης Dow Jones χάνει 3,49% στις 15.873,12 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτανε να χάνει έως και 1.000 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 3,91% στις 4.521,87 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 3,57% στις 1.900,57 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές που είναι εκτεθειμένες στην κινεζική αγορά. Στο -17% είναι η Twitter, στο -12% η Paypal και η Shake Shack και στο -9% η Williams Cos.

Επίσης, η ConocoPhillips, Occidental Petroleum και Schlumberger καταγράφουν απώλειες άνω του 4%, μετά και τη νέα πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 40 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε την υποτίμηση του νομίσματος της πριν από περίπου δέκα μέρες, έχουν χαθεί από τις διεθνείς αγορές πάνω από 5 τρισ. δολάρια. Μάλιστα, οι αποτιμήσεις στον δείκτη Stoxx 600 βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί πλέον την πλειονότητα των αναλυτών να αλλάξουν τις εκτιμήσεις τους για την πρώτη αύξηση του επιτοκίου της Federal Reserve, από το Σεπτέμβριο που αναμενόταν. Η αγορά πλέον να θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση θα έθετε σε κίνδυνο την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε θετικό έδαφος κινήθηκε ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας Chicago Fed τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις +0,34 μονάδες τον Ιούλιο έναντι των -0,07 μονάδων του Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα