Nokia: Μεγαλύτερη η ανάπτυξη της αγοράς το 2006

Σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή Jorma Ollila
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 13:23

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ανάπτυξη, από τις εκτιμήσεις των ερευνητών, θα εμφανίσει κατά πάσα πιθανότητα η αγορά κινητής τηλεφωνίας το επόμενο έτος, αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης από χώρες, όπως η Κίνα, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Nokia Oyj, Jorma Ollila.

O ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Nokia Oyj, Jorma Ollila.

«Oπως και φέτος, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων θα είναι υψηλότερες των προβλέψεων το 2006», είπε ο Ollila, επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου σήμερα στο Πεκίνο.

Στις 22 Νοεμβρίου η Gartner είπε, ότι οι όγκοι των κινητών θα αυξηθούν μεταξύ 10% και 15% το επόμενο έτος, χαμηλότερα κατά 20% σε σύγκριση με φέτος. Η εταιρεία ερευνών και οι ομοειδείς ανταγωνίστριές της, όπως η Strategy Analytics, έχουν αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις τους για ολόκληρο το έτος, καθώς η ζήτηση υπερέβη τις προβλέψεις.

Πιο πρόσφατα η Gartner και συγκεκριμένα αυτήν την εβδομάδα αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως στα 810 εκατ. κινητά το 2005, σε σύγκριση με 779 εκατ. κινητά τηλέφωνα, κατά την προηγούμενη πρόβλεψη. Πέρυσι, οι πωλήσεις κινητών ανήλθαν σε 674 εκατ. και το 2003 σε 520 εκατ. σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι μετοχές της Nokia, σημείωναν άνοδο 8 σεντς, φθάνοντας στα 14,85 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 14,82 ευρώ η μία στις 11:22 π.μ. στο Ελσίνκι, τοπική ώρα. Συνολικά φέτος, οι μετοχές της εταιρείας, έχουν σημειώσει άνοδο 28%.

Η ζήτηση αυξάνεται, καθώς εταιρείες από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα, προχωρούν σε περισσότερες εγγραφές συνδρομητών και οι καταναλωτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ αλλάζουν τα κινητά τους με πιο εξελιγμένα μοντέλα. Οι πωλήσεις της Nokia το εννεάμηνο του έτους αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 77% στην Κίνα, έναντι με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα ο Ollila. http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/25/1124001.htm .

Η εταιρεία πούλησε 23 εκατ. κινητά στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, το εννεάμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο. Δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία για την Κίνα, καθώς τα αποτελέσματα είναι συνολικά για την περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού έως το 2004.

Η αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας στην Κίνα, ώθησαν τα κέρδη της εταιρείας ανοδικά κατά 29%, στα 881 εκατ. ευρώ (1,05 δισ. δολ.) το τρίτο τρίμηνο. Οι πωλήσεις του ομίλου, σημείωσαν αύξηση 18%, φθάνοντας στα 8,4 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα