Αλογoσκούφης: Νομοσχέδιο - τομή για τη φορολογία των ακινήτων

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 13:43
UPD:13:47

Νομοσχέδιο - τομή για τη φορολογία των ακινήτων, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης το νομοσχέδιο για την εισαγωγή του ΦΠΑ 19% στην πώληση των ακινήτων.

Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που ασχολήθηκε με το ζήτημα, ο κ. Αλογοσκούφης έκανε λόγο για σταδιακή κατάργηση του φόρου μεταβίβασης, αύξηση των αφορολογήτων ορίων για τις κληρονομιές και σημείωσε ότι πρόκειται για προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

Με το νομοσχέδιο, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, θα εξυγιανθεί ο τομέας της οικοδομής, θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή και θα μπει τάξη.

Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι το αφορολόγητο όριο φθάνει στα 80 χιλιάδες ευρώ, ενώ εξομοιώνονται τα παιδιά με τα εγγόνια στη φορολογία κληρονομιάς.

Ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι δεν θα υπαχθούν στο καθεστώς ΦΠΑ όσοι μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για έκδοση οικοδομικής άδειας και υπογεγραμμένο εργολαβικό αφήνοντας δηλαδή ουσιαστικά να εννοηθεί ότι και αν η άδεια εκδοθεί μετά το νέο έτος δεν θα επιβαρυνθούν με ΦΠΑ.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Βαγγέλης Αντώναρος αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής είπε ότι με το προωθούμενο νομοσχέδιο επιτυγχάνεται η οργάνωση της φορολογίας για το κλάδο των ακινήτων.

Η εισαγωγή του ΦΠΑ, εξήγησε ο κ. Αντώναρος, αφορά ορισμένες κατηγορίες ακινήτων, έχει συζητηθεί στο παρελθόν και είναι απόφαση που έχει πάρει εδώ και καιρό η κυβέρνηση. Δεν είναι φορομπηχτική πολιτική, ούτε αιφνιδιαστική απόφαση, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα