Ιταλία - Κατάσχεση παιδικού γάλακτος της Μilupa

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 15:23

Την κατάσχεση σε όλη την ιταλική επικράτεια του παιδικού γάλακτος της γερμανικής εταιρείας Milupa, λόγω μόλυνσης από τη χημική ουσία ITX, διέταξε σήμερα η ιταλική Δικαιοσύνη.

Η κατάσχεση αφορά ολόκληρη την παραγωγή του γάλακτος Milupa Aptamil 2, Aptamil σόγια και Babymil, που φέρει ημερομηνία λήξης μεταξύ του Δεκεμβρίου 2005 και των πρώτων μηνών του 2006.

Η ποσότητα του γάλακτος που θα κατασχεθεί δεν διευκρινίστηκε.

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως η Milupa υποχρεώθηκε στις 13 Οκτωβρίου να αποσύρει από την αγορά διανομής το παιδικό γάλα Aptamil 2, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την ποσότητα και την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.

Όπως και με το βρεφικό γάλα της Nestle http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/22/1122246.htm , μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε πως και το εν λόγω προϊόν της Milupa είχε μολυνθεί από τη χημική ουσία ΙΤΧ που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση στις συσκευασίες.

Η πολυεθνική Milupa ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της πως «είναι πεπεισμένη ότι το επίμαχο προϊόν δεν δημιουργούσε κανένα κίνδυνο για την υγεία των παιδιών» και υπογράμμισε πως η ουσία ITX δεν περιλαμβάνεται «στον κατάλογο με τις ουσίες που θεωρούνται επικίνδυνες από τους διεθνείς οργανισμούς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα