Ανάκληση αυτοκινήτων Volvo XC90 και S80

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 15:28

Πρόγραμμα ανάκλησης επιβατικών αυτοκινήτων Volvo τύπου XC90 και S80, που φέρουν 6κύλινδρους κινητήρες, εκτελούν η εταιρεία Volvo Car Hellas σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Θανάσης Σκορδάς.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 82 οχήματα και των δύο τύπων, με περίοδο παραγωγής και για τα δύο μοντέλα το έτος 2005.

Συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί, ότι υπάρχει πιθανότητα επαφής μεταξύ του καλωδίου παροχής ρεύματος της μίζας και της ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας της μίζας. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να προκληθεί βραχυκύκλωμα και πιθανόν υπερθέρμανση της πλεξούδας των καλωδίων. Εάν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο, μπορεί να εμφανιστεί καπνός από το καπό και είναι αδύνατη η εκκίνηση του αυτοκινήτου. Εάν το βραχυκύκλωμα προκληθεί εν κινήσει, μπορεί να προκληθεί απενεργοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου, με συνέπεια την εμφάνιση ενδεικτικών λυχνιών ή το σβήσιμο της μηχανής.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία Volvo Car Hellas καλεί όλους τους ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων, να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Volvo, προκειμένου να αυξηθεί η απόσταση μεταξύ του καλωδίου παροχής ρεύματος και του πηνίου της μίζας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Όλοι οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών έχουν ειδοποιηθεί σχετικά με προσωπικές επιστολές.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται, όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας VOLVO CAR HELLAS στο τηλέφωνο 210 5709700.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα