Χ.Α.: Από σήμερα η εφαρμογή του νέου κανονισμού λειτουργίας

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005 11:19
UPD:11:21

Με νέο «πρόσωπο» θα ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς υπάρχουν αλλαγές σε ωράριο και κατηγορία μετοχών.

Ειδικότερα, η σημερινή συνεδρίαση θα έχει διαφοροποιημένο ωράριο συναλλαγών, τέσσερις διακριτές κατηγορίες μετοχών, καθώς επίσης και αλλαγές στον προσδιορισμό των τιμών κλεισίματος.

Στην πρώτη κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης συμμετέχουν 80 εταιρίες οι οποίες έχουν κεφαλαιοποιήσει άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ με βάση το μέσο όρο του εξαμήνου από τον Απρίλιο έως και το Σεπτέμβρη.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών αυτών θα ξεκινά στις 11.30 ενώ ένα τέταρτο νωρίτερα θα γίνεται η προσυνεδρίαση η οποία και θα καθορίζει την τιμή ανοίγματος μιας μετοχής.

Στο διάστημα από τις 16.30 έως τις 16.45 θα γίνονται δημοπρασίες όπου ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση θα διαμορφώνεται η τιμή κλεισίματος μιας μετοχής. Επίσης, από τις 16.45 έως τις 17.00 θα μπορούν να γίνονται πράξεις στην τιμή κλεισίματος των μετοχών.

Στη δεύτερη κατηγορία της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης συγκαταλέγονται 223 μετοχές και η διαπραγμάτευση αυτών θα ξεκινά στις 14.00 θα είναι συνεχής και θα ολοκληρώνεται στις 16.30.

Από τις 16.45 έως τις 17.00 θα μπορούν να γίνονται πράξεις στην τιμή κλεισίματος.

Στην τρίτη κατηγορία εντάχθηκαν συνολικά 18 μετοχές εταιριών, που είναι σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ θα υπάρχει και μια τέταρτη κατηγορία που συμμετέχουν πέντε μετοχές εταιριών και χαρακτηρίζονται ως "ειδικών χρηματιστηριακών χαρακτηριστικών", δηλαδή έχουν χαμηλή ρευστότητα και χαμηλή παραγωγική δραστηριότητα.

Οι τιμές των δυο αυτών κατηγοριών θα διαμορφώνονται έπειτα από τρεις δημοπρασίες που θα γίνονται στις 14.00, στις 15.30 και στις 16.30



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα