ΗΠΑ: 27,8 δισ. δολ. οι πωλήσεις της λιανικής το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με έρευνα της National Retail Federation
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005 12:37

ΠΩΛΗΣΕΙΣ 27,8 δισ. δολ. πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο μετά τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών οι εταιρείες λιανικής πώλησης των ΗΠΑ, ωθώντας τον κλάδο για τις δεύτερες μεγαλύτερες εποχικές πωλήσεις από το 1999, σύμφωνα με την National Retail Federation.

Οι συνολικές πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και τον online πωλήσεων, αυξήθηκαν 22% σε σύγκριση με πέρυσι και τονώθηκαν από τις εκπτώσεις, σε συνδυασμό με τη ζήτηση των ηλεκτρονικών, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της NRF. Οι εκπτώσεις προσήλκυσαν τον περισσότερο κόσμο, στην Ουάσινγκτον, όπου εδρεύει η NRF. Την περασμένη Παρασκευή, τα καταστήματα Wal-Mart Stores Inc., προσέφεραν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές προς 398 δολ. και η Best Buy Co., τηλεοράσεις Magna 27 ιντσών, προς 122,99 δολάρια.

Η μείωση των τιμών προσελκύει τους αγοραστές και ενδέχεται να βοηθήσει τις εταιρείες λιανικής να αυξήσουν τις πωλήσεις τους κατά 6% φέτος, σύμφωνα με την NRF. Οι Αμερικανοί δαπάνησαν κατά μέσον όρο 302,81 δολ. κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε δώρα και προσωπικά είδη.

Η NRF είπε ότι 145 εκατ. καταναλωτές επισκέφθηκαν τα καταστήματα και μπήκα στο Internet και επιπλέον 59 εκατ. αναμένονται να κάνουν αγορές μέσω του υπολογιστή από το σπίτι τους ή από τη δουλειά τους σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 61% των αγοραστών, προσελκύστηκε από τα μαγαζιά που είχαν εκπτώσεις. Η Wal-Mart, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο, είπε στις 26 Νοεμβρίου, ότι ο Νοέμβριος είχε καλύτερες πωλήσεις στα καταστήματά της στις ΗΠΑ και πως αυτές αυξήθηκαν κατά 4,3% αποτέλεσμα των μεγάλων πωλήσεων κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Το 47% των αγοραστών κατευθύνθηκε προς τα πολυκαταστήματα και το 41% σε ειδικά καταστήματα σύμφωνα με την NRF. Περίπου ένας στους τρεις καταναλωτές διάλεξε να κάνει αγορές μέσω του Internet.

O Standard & Poor's 500 Retailing Index, o οποίος δεν περιλαμβάνει της μετοχές της Wal-Mart, αυξήθηκε λιγότερο από 1% στις 25 Νοεμβρίου, φθάνοντας στις 471,79 μονάδες. Συνολικά μέχρι τις 25 Νοεμβρίου έχει σημειώσει φέτος άνοδο 2,1%.

Οι μετοχές της Wal-Mart, οι οποίες έχουν υποχωρήσει 4,3% φέτος, αποτέλεσμα της υστέρησης των πωλήσεών της, υποχωρούσαν 8 σεντς, φθάνοντας στα 50,49 δολ., στη 1:06 μ., στο New York Stock Exchange (NYSE) κατά το ήμισυ της συνεδρίασης και της Target Corp., σημείωναν άνοδο 13 σεντς, φθάνοντας στα 55,23 δολ. η μία.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Visa USA ανακοίνωσε ότι οι δαπάνες λιανικής μέσω της πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας, αυξήθηκαν 11%, φθάνοντας στα 3,7 δισ. δολ. το διήμερο 25-26 Νοεμβρίου, με τις μεγαλύτερες αγορές κυρίως σε ηλεκτρονικά είδη.

Οι τιμές της βενζίνης ανέκαμψαν από τα επίπεδα ρεκόρ τον Σεπτέμβριο, ωστόσο βρίσκονται ακόμη 13% υψηλότερα το γαλόνι, σε σύγκριση με πέρυσι.

Η έρευνα που ήταν τηλεφωνική έγινε μεταξύ 4.209 καταναλωτών μεταξύ 25 και 26 Νοεμβρίου και έχει περιθώριο λάθους συν πλην 1,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα