Με κλείσιμο απειλούνται τρεις ασφαλιστικές εταιρείες

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005 14:06
UPD:15:02

Στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης με το ερώτημα της ανάκλησης της άδειάς τους, παραπέμπονται οι ασφαλιστικές εταιρείες «Γαλαξίας», «¶στρα Ασφαλιστική» και «Αργοναυτική» λόγω ασυνέπειας στις πληρωμές προς τους πελάτες τους (καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων).

Από την έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες χρησιμοποιούν τα διαθέσιμά τους για εξυπηρέτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών και άλλων υποχρεώσεων που έχουν δημιουργήσει κατά το παρελθόν και όχι για την πληρωμή αποζημιώσεων, ως όφειλαν, προς τους καταναλωτές.

Τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα και στις τρεις εταιρείες ανέρχονται στις 240.000. Στην «Γαλαξίας» είναι ασφαλισμένα 36.000 αυτοκίνητα, στην «Αστρα» 89.000 αυτοκίνητα και στην «Αργοναυτική» 126.000 αυτοκίνητα.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, αν και δεν ανακαλείται ακόμα η άδεια λειτουργίας των συγκεκριμένων εταιρειών, ανακοινώνονται τα ονόματά τους προκειμένου να γνωρίζουν οι συναλλασσόμενοι ότι υπάρχει πρόβλημα στα αποθεματικά τους και να δράσουν ανάλογα.

Μέχρι να γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης και να αποφανθεί τελεσίδικα η ηγεσία του ΥΠΑΝ για την καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων των συγκεκριμένων εταιρειών, εκδόθηκαν αποφάσεις δέσμευσης της περιουσίας των ανωτέρων εταιρειών που είναι σε ασφαλιστική τοποθέτηση.

Οπως είπε ο υφυπουργός, θα επιβληθούν στις εταιρείες οι νόμιμες κυρώσεις, οι οποίες απορρέουν από τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Σύμφωνα με αυτή, αν στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών που κάθε ασφαλιστική εταιρεία (σύμφωνα με τη νομοθεσία) υποχρεούται να καταβάλει τα ποσά των συμβολαίων ζωής στους ασφαλισμένους της, όταν υπάρχει πρόωρη ή κανονική εξαγορά συμβολαίων ζωής, δεν το πράξει, τότε επιβάλλεται στην ασφαλιστική εταιρεία πρόστιμο ύψους έως 60.000 ευρώ.

Η λειτουργία των τριών εταιρειών θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης περί τα τέλη Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα