Αρνητική στάση αναμονής τηρεί το Χ.Α.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 13:56
UPD:13:57
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προχωρά σε κινήσεις διαμόρφωσης αμυντικών χαρτοφυλακίων, ενόψει της πολιτικής αβεβαιότητας που κλιμακώνεται σταδιακά μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ειδικότερα, στις 13:55, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,69% στις 640,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 10,7 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 2,33% στις 188,84 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,93% στις 224,15 μονάδες.

Όπως σημειώνουν ξένοι θεσμικοί, «η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να παραιτηθεί και να ζητήσει πρόωρες εκλογές θα μπορούσε να ενισχύσει τις ανησυχίες για την υλοποίηση του προγράμματος και, ενδεχομένως, να θέσει τις μελλοντικές εκταμιεύσεις των προγραμματισμένων δόσεων σε κίνδυνο». Στη βάση αυτή, πολλοί επενδυτές κάνουν προσεκτικές κινήσεις αύξησης των αμυντικών θέσεων, ενώ παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει σήμερα η «Ν», η κινητικότητα στον κλάδο των τραπεζών είναι έντονη, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί τα κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ για την «πρώτη φάση» της ανακεφαλαιοποίησης από την πρώτη δόση των 26 δισ. ευρώ που δόθηκε προχθές από τον ESM. Ηδη τα επιτελεία των τραπεζών εργάζονται προκειμένου να παραθέσουν τα στοιχεία που απαιτούνται για τον έλεγχο των ενεργητικών τους, ενώ προετοιμάζονται και για τα stress tests.

Στο ταμπλό, απώλειες που ξεπερνούν το 4% καταγράφουν οι μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ και ΕΕΕ, ενώ άνω του -3% βρίσκονται οι Motor Oil, ΔΕΗ, Τιτάν, Folli Follie και ΟΛΠ.

Αντίθετα, ηχηρό ήταν το rebound της μετοχής της Πειραιώς, η οποία από το -9,38% νωρίτερα, τώρα είναι στο +3,13%, ενώ στο +2,02% βρίσκεται και η Alpha Bank, από το -6,06% νωρίτερα. Ήπια θετικά κινούνται οι Εθνική, Μυτιληναίος και Grivalia.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα