Brambles: Στην πώληση δραστηριοτήτων της

Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον σε πιο κερδοφόρα τμήματα
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2005 07:56

ΠΡΟΣ πώληση έθεσε τις δραστηριότητες Cleanaway και Industrial Services, η Brambles Industries Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία που προμηθεύει παλέτες για μεταφορές ειδών στον κόσμο, προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα πιο κερδοφόρα τμήματά της, αυτό με τις παλέτες και της αποθήκευσης εγγράφων αντιστοίχως. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως και 10%.

Προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση του κόστους, η εταιρεία θα ενοποιήσει τις εισηγμένες μετοχές της στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας και του Λονδίνου σε μία μόνο εταιρεία εισηγμένη στη Αυστραλία. Μετά την πώληση των περιουσιακών της στοιχεία η Brambles θα έχει περίπου 2,8 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,1 δισ. δολ. ΗΠΑ) να δαπανήσει για την αγορά ιδίων μετοχών, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, David Turner, πουλά λιγότερο κερδοφόρες δραστηριότητες της εταιρείας, προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην πιο κερδοφόρα δραστηριότητα, αυτήν με τις παλέτες. Τον περασμένο μήνα, πούλησε την Cleanaway Germany προς 893 εκατ. δολ. Αυστραλίας, ενώ τα αντίστοιχα τμήματα στην Αυστραλία και τη Μ. Βρετανία είναι αξίας 1,7 δισ. δολ. Αυστραλίας, σύμφωνα με την Merrill Lynch & Co.

Οι μετοχές της Brambles σημείωναν άνοδο 59 σεντς, φθάνοντας στα 9,81 δολ. Αυστραλίας η μία στις 3:05' μ.μ. στο Σύδνεϋ και άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα των 10,20 δολ. Αυστραλίας η μία. Συνολικά φέτος, οι μετοχές της έχουν αναρριχηθεί σε ποσοστό της τάξης του 41%, σχεδόν το τριπλάσιο της ανόδου 14% του δείκτη S&P/ASX 200.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα