Ελαφρά διαφοροποίηση της τιμής του πετρελαίου

Αποτέλεσμα του ήπιου καιρού και της πρόβλεψης για υψηλότερα αποθέματα
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2005 08:55
UPD:10:17

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση, καθώς εικάζετο, ότι ο ήπιος καιρός στα ανατολικά των ΗΠΑ θα μειώσει τη ζήτηση για το καύσιμο, ωθώντας υψηλότερα τα αποθέματα.

Η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στις βορειο-ανατολικές ΗΠΑ, όπου καταναλώνεται το 80% του συνολικού στη χώρα, θα είναι χαμηλότερη από το φυσιολογικό, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Meteorlogix LLC. Η αυριανή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας ενδέχεται να δείξει αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου, βενζίνης και άλλων διυλισμένων προϊόντων την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα έρευνα του Bloomberg μεταξύ εννέα οικονομικών αναλυτών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 57,18 δολ. το βαρέλι, 18 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 8:05' π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Σήμερα, οι τιμές του μαύρου χρυσού βρίσκονται 15% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Χθες, τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησαν 1,35 δολ., ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 57,36 δολ. το βαρέλι, κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής του, μετά το τετραήμερο του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day). Οι τιμές έχουν υποχωρήσει 19% από τις 30 Αυγούστου, όταν αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα και στα 70,85 δολ. το βαρέλι, μία ημέρα μετά την έλευση του τυφώνα «Katrina» στην ξηρά, πλήττοντας εγκαταστάσεις και πλατφόρμες στον Κόλπο του Μεξικό.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου αυξήθηκε 0,24 σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στο 1,6380 δολ. το γαλόνι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η τιμή του υποχώρησε 5,36 σεντς, ποσοστό 3,2%, φθάνοντας στο 1,5356 δολ. χθες και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Ιουλίου. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αυτόν τον μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα