TeliaSonera: Μείωση του κόστους στη Φινλανδία κατά 200 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2005 09:15

ΣΧΕΔΙΑ για τη μείωση του κόστους κατά 200 εκατ. ευρώ (237 εκατ. δολ.) ετησίως, από το 2008, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Σκανδιναβίας, TeliaSonera AB, κυρίως μέσω της μείωσης των θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία θα μειώσει τις θέσεις εργασίας μέσω πρόωρου συνταξιοδοτικού προγράμματος, καθώς και εκείνες της μερικούς απασχόλησης, χωρίς να αντικαταστήσει τους εργαζομένους εκείνους που θα παραιτηθούν, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Το πρόγραμμα της μείωσης του προσωπικού θα κοστίσει από 150 έως 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την TeliaSonera.

Στις 25 Οκτωβρίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη, μετά τη μειοψηφική συμμετοχή, υποχώρησαν στα 3,76 δισ. σουηδικές κορώνες (470 εκατ. δολ.) από 4,32 δισ. κορώνες, πριν από ένα χρόνο. Η εταιρεία μειώνει το προσωπικό και τις τιμές και επιδιώκει εξαγορές στο εξωτερικό για να τονώσει την ανάπτυξη καθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται στην κορεσμένη αγορά της Σκανδιναβίας.

Το πρόγραμμα μείωσης του κόστους έρχεται να προστεθεί στα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα η εταιρεία, μέσω των οποίων σχεδιάζει να μειώσει το ετήσιο κόστος της κατά 100 εκατ. ευρώ από το 2006 στη Φινλανδία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα