Compass: Ζημίες το β' εξάμηνο της χρήσης

Μετά την υπογραφή λιγότερων συμβολαίων και την αύξηση του κόστους
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2005 10:38

ΖΗΜΙΕΣ, αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους και των λιγότερων συμβολαίων που έκλεισε, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη εταιρεία τροφοδοσιών στον κόσμο, Compass Group Plc.

Οι καθαρές ζημίες το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανήλθαν σε 40 εκατ. λίρες Αγγλίας (69 εκατ. δολ.) έναντι κερδών ύψους 127 εκατ. λιρών, πριν από ένα χρόνο. Το Bloomberg υπολόγισε τα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου, από τα αντίστοιχα για τη χρήση που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν 10%, φθάνοντας στα 6,5 δισ. λίρες.

Η Compass επηρεάστηκε από τις απώλειες στρατιωτικών συμβολαίων στη Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους της ενεργείας, με αποτέλεσμα να προχωρά στη μείωση των θέσεων εργασίας και να πουλά τμήμα της, με στόχο να αναζωογονήσει τα κέρδη. Η εταιρεία, της οποίας οι μετοχές έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους 18 μήνες σε ποσοστό περίπου 40%, τελεί υπό τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών, αναφορικά με συμβόλαια τροφοδοσίας που έκλεισε με τα Ηνωμένα Εθνη.

Η εταιρεία, προχώρησε στην αναδιάρθρωση οκτώ τμημάτων της και τα ενσωμάτωσε σε τέσσερα, προκειμένου να μειώσει το κόστος και προσέλαβε νέα υψηλόβαθμα στελέχη, με στόχο να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων. Στόχος της είναι η εξοικονόμηση 50 εκατ. λιρών το 2006.

Στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν 99%, φθάνοντας στο 1 εκατ. λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 7,9%, φθάνοντας στα 12,7 δισ. λίρες.

Η Compass ιδρύθηκε το 1987 όταν στελέχη αγόρασαν τη δραστηριότητα τροφοδοσιών της Grand Metropolitan, η οποία αργότερα συγχωνεύθηκε με την Guinness για να δημιουργηθεί η Diageo Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία ποτών στον κόσμο. Η εταιρεία μπήκες στο Χρηματιστήριο ένα χρόνο αργότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα