Rentokil: Πουλά τη δραστηριότητα συσκέψεων προς 325 εκατ. λίρες

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2005 13:38

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την πώληση του τμήματος συσκέψεων σε έναν όμιλο επενδυτών, αντί του ποσού των 325 εκατ. λιρών Αγγλίας (561 εκατ. δολ.), έκλεισε η Rentokil Initial Plc, υπό την πίεση των μετόχων να εκσυγχρονίσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της.

Η Rentokil, στα οκτώ τμήματα περιλαμβάνονται από τροπικά φυτά έως υπηρεσίες ασφαλείας, είπε σήμερα ότι ο Richard Balfour-Lynn και άλλοι διευθύνοντες την εταιρεία ακινήτων Warwick Balfour Group Plc, θα πληρώσουν τοις μετρητοίς για την Initial Style Conferences, την οποία έθεσε προς πώληση τον περασμένο μήνα.

Η Rentokil, η μεγαλύτερη εταιρεία εντομοκτονιών στον κόσμο, αποποιείται το τμήμα συσκέψεων καθώς επιδιώκει να αναχαιτίσει την επί τέσσερα χρόνια μείωση των κερδών, μετά την αντίστασή της τον περασμένο μήνα να εξαγοραστεί από τον Ιρλανδό επενδυτή, Gerry Robinson. Η εταιρεία, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνεται η BP Plc και η Barclays Plc, προσήλκυσε περισσότερες από 20 ανταγωνιστικές προτάσεις εξαγοράς.

Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα παράδοσης δεμάτων και στον καθαρισμό γραφείο, σημείωναν άνοδο 2,25 πένες, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στις 159,5 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 159 πένες η μία στις 10:04' π.μ. στο Λονδίνο. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 7,6%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 2,88 δισ. λίρες Αγγλίας.

Η πώληση πιθανολογείται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα