Καταργείται η μονιμότητα για νεοπροσλαμβανόμενους σε ΔΕΚΟ

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2005 14:25
UPD:15:02

Ομοφώνως η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ σε μαραθώνια συνεδρίασή της.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως τομή και υπογράμμισε ότι θα υπάρξει εκσυγχρονισμός στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, όπως υπογράμμισε και ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ για τις ΔΕΚΟ στις οποίες το δημόσιο έστω και αν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο έχει ποσοστό άνω του 51%.

Οπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών ακόμη και στις εταιρίες που το δημόσιο δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία η διοίκηση θα μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις.

Ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης μίλησε για νέα βάση στην οικονομική διαχείριση και εποπτεία των ΔΕΚΟ ώστε να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες και να έχουν λιγότερες σπατάλες.

Τόνισε ότι οι ΔΕΚΟ θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα ελέγχονται από την Διϋπουργική Επιτροπή.

Ο υπουργός Απασχόλησης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι με τη μεταρρύθμιση οι ΔΕΚΟ θα τρέξουν μπροστά στον ανταγωνισμό ενώ ανέφερε ότι η αντίληψη για τη μονιμότητα είναι αναχρονιστική και μεσαιωνική και προσβάλει ταυτόχρονα όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Διευκρίνησε ότι για όσους ήδη υπηρετούν στις ΔΕΚΟ δεν αλλάζει τίποτε και τόνισε ότι οι νέες προσλήψεις θα γίνονται υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Πάντως οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα έχουν συγκεκριμένη δοκιμαστική περίοδο.

Σε λίγη ώρα ο κ. Αλογοσκούφης θα δώσει συνέντευξη Τυπου για να παρουσιάσει το νομοσχέδιο.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα