Apax: Εξαγορά της TDC αντί 12 δισ. δολ., ως επικεφαλής ομίλου

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 10:00

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Δανίας, TDC A/S, προς 76 δισ. κορώνες (12 δισ. δολ.) έκλεισε η Apax Partners Worldwide LLP και η Kohlberg Kravis Roberts & Co., επικεφαλής ομάδας χρηματιστηριακών οίκων.

Η Apax Partners μαζί με την KKR, την Permira Advisers Ltd., την Blackstone Group και την Providence Equity Partners, προσφέρθηκαν να αγοράσουν την TDC προς 382 κορώνες ανά μετοχή, 5,5% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της εταιρείας στις 362 κορώνες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Οι χρηματιστηριακές φίρμες ψάχνουν για περιουσιακά στοιχεία σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών, μετά την αποτυχία εξαγοράς της ιταλικής Wind SpA, της ισπανικής Amena SA και της αυστριακής Tele.ring Telekom Service GmbH νωρίτερα φέτος. Και στις τρεις περιπτώσεις δεν τα κατάφεραν. Οι εταιρείες προσελκύστηκαν από την TDC, επειδή η ρευστότητά της αποδίδει και τα τμήματά της διεθνώς, μπορούν να πουληθούν. Επίσης ευνοούνται από τα συγκριτικά χαμηλά επιτόκια και της πρόσβασής τους σε μετρητά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα