Όμιλος Χατζηιωάννου: Κέρδη 2,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Σταθερές οι πωλήσεις
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 10:54

Τα οικονομικά του αποτελέσματά για το εννεάμηνο του 2005 ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος Συμμετοχών Χατζηιωάννου με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα δημοσιευμένα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά της προηγούμενης χρήσης, με δεδομένη τη διακοπή της δραστηριότητας της θυγατρικής εταιρείας Unique Commerce στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πωλήσεις σε ενοποιημένη βάση παρέμειναν σταθερές σε συγκρίσιμους όρους και διαμορφώθηκαν σε € 81,7 εκ. Με βάση τα δημοσιευμένα μεγέθη, οι πωλήσεις του εννεαμήνου 2004 ανήλθαν σε € 94 εκ., περιλαμβάνοντας πρόβλεψη αποζημίωσης της εταιρείας SPRIDER AE από ασφαλιστικές εταιρείες ύψους € 7,7 εκ. καθώς επίσης και πωλήσεις € 4,7 εκ. από τη διακοπείσα δραστηριότητα της θυγατρικής εταιρείας Unique Commerce.

Τα κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση διαμορφώθηκαν σε € 2,2 εκ. από € 3,3 εκ. στο εννεάμηνο του 2004.

Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε € 27,8 εκ. έναντι € 26,9 εκ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σε συγκρίσιμους όρους, γεγονός που οφείλεται στη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους κατά μία ποσοστιαία μονάδα, από 33% σε 34%. Η βελτίωση οφείλεται κυρίως στην αύξηση του περιθωρίου κέρδους της θυγατρικής εταιρείας SPRIDER AE.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 12,7 εκ. έναντι € 13,3 εκ. την προηγούμενη περίοδο σε συγκρίσιμους όρους, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της SPRIDER στην ελληνική αγορά. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της βιομηχανικής εταιρείας του Ομίλου, VERTICAL, παρέμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά της προηγούμενης χρήσης.

Ο Όμιλος Χατζηϊωάννου παρουσιάζει στο εννεάμηνο του 2005 ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση με σύνολο ιδίων κεφαλαίων € 42 εκ. (έχοντας απορροφήσει τη ζημία από την Unique Commerce). Επιπρόσθετα, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, εάν συνυπολογισθεί ότι μέρος των υποχρεώσεων από leasing ύψους € 24,4 εκ. που αφορούν στο sale & lease back του κτιρίου της Ανθούσας δεν επιβαρύνουν τη ρευστότητα του ομίλου, ο δείκτης ΔΑΝΕΙΑ / ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ανέρχεται σε 1,82.

Η διοίκηση του Ομίλου Χατζηϊωάννου, μέσα στο πλαίσιο των ανωτέρω αποτελεσμάτων, αποτιμά θετικά τις στρατηγικές επιλογές που έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζει μεθοδικά την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού με επίκεντρο των προσπαθειών τη διαρκή βελτίωση του λειτουργικού κόστους, την περαιτέρω επέκταση του δικτύου πωλήσεων και την ανάπτυξη πρόσθετων οικονομιών κλίμακας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα