Cintra: Πουλά την Mexicana Air, σταματά την πώληση της Aeromexico

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 11:37

ΤΗΝ αποδοχή της πρότασης να πουλήσει την αεροπορική εταιρεία Mexicana σε μία αλυσίδα ξενοδοχείων του Μεξικό και την απόρριψη των προσφορών εξαγοράς της αεροπορικής εταιρείας, Aeromexico, ανακοίνωσε σήμερα η Cintra SA, η κρατική εταιρεία συμμετοχών του Μεξικό.

Η Grupo Posadas SA, ιδιοκτήτρια 94 ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένου και του σήματος Fiesta Americana, θα επεκταθεί στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, μετά την προσφορά 165,5 εκατ. δολ. για όλες της μετοχές της Mexicana, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Cintra. Η συνολική τιμή πώλησης 1,456 δισ. δολ., συμπεριλαμβάνει χρέος 294 εκατ. δολ. και 997 εκατ. δολ. των συμβολαίων ενοικίασης αεροσκαφών.

Η ξενοδοχειακή εταιρεία, που αυτόν τον καιρό επισκευάζει τις ζημιές που υπέστησαν τα ξενοδοχεία της από τον τυφώνα στα θέρετρα Cancun και Cozumel, αγοράζει την αεροπορική εταιρεία με τους περισσότερους διεθνείς προορισμούς, δημιουργώντας έτσι μια σύνδεση με τους ανά τον κόσμο τουρίστες. Επίσης, η Mexicana δημιούργησε μια online περιφερειακή αεροπορική εταιρεία την, Click.

Η κυβέρνηση του Μεξικό, η οποία κατέχει τα 2/ 3 της Cintra, προσπαθεί να εξέλθει της αεροπορικής αγοράς από την εποχή που εξαναγκάστηκε να σώσει την Aeromexico και την Mexicana, μετά την κρίση του πέσο τον Δεκέμβριο του 1994, που είχε ως αποτέλεσμα τη χειρότερη οικονομική ύφεση της χώρας μέσα σε έξι δεκαετίες.

Στις 16 Δεκεμβρίου οι μέτοχοι της Cintra, θα αποφασίσουν κατά τη συνέλευσή τους να πουλήσουν την αεροπορική εταιρεία. Ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Cintra, είναι ο Andres Conesa, πρώην αναπληρωτής Οικονομικών της χώρας.

Η αγορά της Mexicana περιλαμβάνει και μερίδιο 50% των υπηρεσιών του αεροδρομίου, οι οποίες κατά το ήμισυ ανήκουν στην Aeromexico.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα