Εντείνονται οι ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 14:03
UPD:14:04
Nikos Libertas / SOOC

Με σημαντικές απώλειες κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες και την αβεβαιότητα της αγοράς για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, στις 14:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,78% στις 656,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 13,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 2,91% στις 194,60 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 9,52% στις 227,56 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, παρά το γεγονός ότι η ένταξη της Ελλάδας σε ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης είναι θετική εξέλιξη για την αγορά, οι επενδυτές αναβάλουν ένα πιθανό ράλι ανακούφισης, μπροστά στο φόβο η χώρα να έχει μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση. Άλλωστε, το ΧΑ μετρά ήδη τέσσερις συνεδριάσεις που ο ΓΔ συσσωρεύει στα τρέχοντα επίπεδα, εικόνα που έχει ως βάση την αβεβαιότητα για την πολιτική αστάθεια που ομολογούν ακόμα και οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί ενδέχεται να ληφθούν αποφάσεις ως προς τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Στο ταμπλό, απώλειες 9-10% σημειώνουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, με τον κλάδο να βρίσκεται σε νέα ιστορικά χαμηλά, καθιστώντας πλέον τις προοπτικές του ακόμη πιο δυσοίωνες. Ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα (-7,74%) και Τέρνα Ενεργειακή (-5,21%).

Απώλειες άνω του 4% σημειώνουν οι ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Βιοχαλκο, ενώ άνω του 3% είναι οι απώλειες σε ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ. Στον αντίποδα, η Λαμδα, η Τιτάν και η ΕΥΔΑΠ σημειώνουν οριακά κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα