Κλωστήρια Ναούσης: Περιορισμός ζημιών

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 14:38

Στα 81,25 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στο εννεάμηνο 2005 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών των Κλωστηρίων Ναούσης Α.Ε. μειωμένος κατά 32,7% σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2004.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μείωση του κύκλου εργασιών οφείλεται στη σταδιακή διακοπή των ζημιογόνων δραστηριοτήτων του Ομίλου στο πλαίσιο της εξυγίανσής του και της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου ανάκαμψης.

Οφείλεται επίσης και στην έλλειψη κεφαλαίου κίνησης, γεγονός το οποίο θα αποκατασταθεί με τη συνολική έγκριση και χρηματοδότηση του εν λόγω σχεδίου από τις κύριες πιστώτριες τράπεζες.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσιάζεται μειωμένος από τα επίπεδα της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, το μικτό αποτέλεσμα του ομίλου στο γ' τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης εμφανίζεται θετικό στα 145 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 688 χιλ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004.

Οι ζημίες προ φόρων εμφανίζονται μειωμένες κατά περίπου 30% σε 35,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 49,6 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2004. Η βελτίωση αυτή οφείλεται κυρίως στις ενέργειες αναδιάρθρωσης, καθώς και στην ορθολογικότερη διαχείριση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα