Ανοδικό «γύρισμα» για το Χ.Α.

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 14:04
UPD:14:05
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με κέρδη κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανατρέποντας το πρωινό αρνητικό κλίμα, καθώς πλέον βρίσκει στηρίγματα σε μη τραπεζικές μετοχές και στην έγκριση του ελληνικού προγράμματος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας.

Ειδικότερα, στις 14:03, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,73% στις 678,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 18 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,07% στις 201,59 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,80% στις 252,54 μονάδες.

Στο μεγαλύτερο μέρος της μέχρι τώρα συνεδρίασης επικρατούσαν πτωτικές τάσεις, οι οποίες άλλαξαν μετά την έγκριση του ελληνικού προγράμματος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας, με ψήφους 454 υπέρ, 113 κατά και 18 αποχές επί 585 ψηφισάντων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα λειτουργήσει σωστά, όμως η Βουλή της χώρας αποδέχθηκε ένα μέρος αυτών των αλλαγών και δεν θα ήταν σωστό να μη δώσουμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα μίας νέας αρχής.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε την ανάγκη ταχύτατης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αρθούν σταδιακά οι έλεγχοι κεφαλαίων και να λειτουργήσει η οικονομία, ενώ στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους απέκλεισε για πολλοστή φορά το κούρεμά του, μιλώντας όμως και πάλι δυνατότητα επιμήκυνσης του χρονικού διαστήματος αποπληρωμής.

Η εικόνα στο ταμπλό έχει αλλάξει την τελευταία ώρα, με μόνο τη Eurobank (-1,96%), τον ΟΛΠ (-1,10%), την Folli Follie (-1,04%) και την Grivalia (-0,39%) να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Αντιθέτως, η Alpha Bank καταγράφει άλμα 5,22%, η Πειραιώς είναι στο +3,67%, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean. Άνω του 1% τα κέρδη σε ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Μυτιληναίο, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ, Βιοχαλκο και Εθνική.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα