Επιλεκτικές κινήσεις στο Χ.Α.

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 10:55
UPD:11:11
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα κινείται η συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα στο Χ.Α., με τους εναπομείναντες traders (λόγω θερινών διακοπών), να προχωρούν σε επιλεγμένες κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων.

Ειδικότερα, στις 10:55, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,31% στις 675,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 2,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,32% στις 200,08 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,19% στις 248,53 μονάδες.

Στα θετικά της ημέρας, τα οποία προσφέρουν κάποιου είδους στήριγμα ήταν αφενός η μείωση του ορίου χρήσης του έκτακτου μηχανισμού στήριξης (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες, εξέλιξη που δείχνει σημάδια εξομάλυνσης της κατάστασης στον κλάδο, και αφετέρου η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Ωστόσο, το διεθνές αρνητικό κλίμα, η απουσία των επενδυτών, καθώς και η πολιτική αβεβαιότητα, δεν δίνει στο ταμπλό την ώθηση που απαιτείται για να διαφύγει η αγορά σε πιο «ασφαλή» επίπεδα. Άλλωστε, όπως παρατηρούν οι αναλυτές, το νέο πρόγραμμα στοχεύει να διευκολύνει την τελική επιστροφή της χώρας στις αγορές, ωστόσο, η επιτυχία του προγράμματος ενέχει αρκετούς κινδύνους, καθώς θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη χώρα.

Στο ταμπλο τώρα, η Alpha Bank κερδίζει 2,61%, ξεχωρίζοντας με την άνοδο και τον όγκο της, ενώ στον αντίποδα η Eurobank, με 13 εκατ. τεμάχια ήδη όγκο προσπαθεί να κρατηθεί σε θετικό έδαφος. Χωρίς πρόσημο και η Πειραιώς, ενώ ήπιες πιέσεις δέχεται η Εθνική.

Αντίθετα, η Λαμδα κερδίζει 2,42%, ο ΟΠΑΠ είναι στο +2,19%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, Τιτάν, ΜΕΤΚΑ, ΔΕΗ, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ. Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα