Αναζητεί κατεύθυνση το Χ.Α.

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 10:58
UPD:10:59
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κατεύθυνση αναζητεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων που εκδηλώνονται στο ταμπλό.

Ειδικότερα, στις 10:57, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,15% στις 681,95 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 2,8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,16% στις 201,68 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,93% στις 268,06 μονάδες.

Ο τζίρος στο Χ.Α. βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, επιβεβαιώνοντας ότι οι traders δεν έχουν επιστρέψει ακόμη από τις θερινές τους διακοπές. Όσοι απομένουν σαφώς και αναμένουν τις πρωτοβουλίες του Μαξίμου, αφού ο πρωθυπουργός ξεκινά τις επόμενες μέρες συζητήσεις με τα στελέχη του κόμματός του για την επόμενη μέρα της υπογραφής του τρίτου προγράμματος στήριξης.

Σε αυτό το πλαίσιο η αγορά δεν δείχνει να ενσωματώνει κάποιες εξελίξεις σε πολιτικό ή δημοσιονομικό επίπεδο, παρά μόνο βλέπει ξεχωριστά τους τίτλους και τις προοπτικές που έχουν αυτοί δεν ένα δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον. Σήμερ άλλωστε είναι η πρώτη μέρα, μετά την επανέναρξη των συναλλαγών, που και ο τραπεζικός κλάδος δεν ακολουθεί ενιαία τάση, επιβεβαιώνοντας τις διαφοροποιημένες προοπτικές που έχουν οι εισηγμένες.

Έτσι στο ταμπλό, η Eurobank και η Πειραιώς καταγράφουν απώλειες άνω του 3%, ενώ η Alpha Bank κερδίζει 1,67% και η Εθνική προσπαθεί να κρατήσει το θετικό της πρόσημο. Η Αττικής από την άλλη, με μόλις 248 ευρώ τζίρο δεν έχει ακόμη πρόσημο.

Παράλληλα, η Lamda κερδίζει 2,68%, ο ΟΠΑΠ είναι στο +2,56% και ο ΟΤΕ είναι στο +2,12%. Κέρδη 1,75% καταγράφει η Τέρνα Ενεργειακή, η ΔΕΗ είναι στο +1,51% και οι Grivalia και Ελλάκτωρ στο +1,2%.

Στον αντίποδα, η Τιτάν και η Aegean καταγράφουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Βιοχαλκο, ΕΕΕ, Jumbo και ΜΕΤΚΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα