Ανακάμπτει σήμερα το Χ.Α.

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 10:58
UPD:11:00
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακάμπτοντας μετά από τρεις ημέρες πτώσης, αλλά παρουσιάζοντας πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, στις 10:57, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,46% στις 683,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 3,6 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,47% στις 202,22 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 3,77% στις 307,45 μονάδες.

Οι συναλλαγές παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα στο Χ.Α., όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο στην «καρδιά του Αυγούστου», με τον τραπεζικό κλάδο και πάλι να απορροφά τις λίγες εντολές που δίδονται στο σύστημα. Άλλωστε, μετά από μία πολιτικά φορτισμένη εβδομάδα, σήμερα οι εξελίξεις απουσιάζουν. Σημείο αναφοράς της νέας εβδομάδας που ανοίγει σήμερα είναι η ερχόμενη Πέμπτη, όπου μεταξύ άλλων λήγει ομόλογο ύψους 3,2 δις ευρώ το οποίο έχει στην κατοχή της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, το σοβαρό ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών το Σεπτέμβριο θα παρατείνει την στάση αναμονής των όποιων επενδυτικών κεφαλαίων θα ανέμεναν την ψήφιση του μνημονίου για να επιστρέψουν στην Ελληνική αγορά. Υπό αυτό το πρίσμα αυτό οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές δεν είναι ξεκάθαρες για την ελληνική αγορά, ευνοώντας περισσότερο την υιοθέτηση τακτικών
αναμονής από τα χαρτοφυλάκια που παρακολουθούν την ελληνική Αγορά.

Στο ταμπλό τώρα, η Grivalia καταγράφει κέρδη 8%, ακολουθεί η Alpha Bank, η οποία ενισχύεται κατά 6,92%, η Πειραιώς είναι στο +2,72% και η ΕΤΕ στο +3,76%. Κέρδη που ξεπερνούν το 2% καταγράφουν οι Μυτιληναίος,ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Folli Follie και Τιτάν.

Στον αντίποδα, η Λαμδα υποχωρεί κατά 0,24%, η ΕΧΑΕ χάνει 1,66% και η ΜΕΤΚΑ σημειώνει απώλειες 1,97%. Δεν έχουν κάνει πράξη ακόμη οι ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα