Ινδονησία: Στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών ο πληθωρισμός

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 09:39

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα έξι ετών, αναρριχήθηκε τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός της Ινδονησίας, μετά τον υπερδιπλασιασμό των τιμών των καυσίμων, στον οποίο προχώρησε τον Οκτώβριο η κυβέρνηση της χώρας.

Οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, αυξήθηκαν 18,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την άνοδό τους κατά 17,9% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον Choiril Maksum, γενικό διευθυντή της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας σήμερα στη Τζακάρτα.

Η PT Aneka Tambang, η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής νικελίου στον κόσμο, αύξησε τους μισθούς το 2004 και η PT Semen Gresik, η μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία της Ινδονησίας, αύξησε τις τιμές, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του προέδρου της χώρας,

Susilo Bambang Yudhoyono, να υπερδιπλασιάσει το κόστος των καυσίμων την 1η Οκτωβρίου, για να συγκρατήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Η οικονομία της Ινδονησίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,3% το τρίτο τρίμηνο έναντι του προηγούμενου έτους, μετά την ανάπτυξή της κατά 5,8% το δεύτερο τρίμηνο. Αυτός ήταν ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης μέσα σε ένα έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα