Ισχυρές τραπεζικές πιέσεις δέχεται το Χ.Α.

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 13:46
UPD:13:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Με απώλειες, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους φόβους για την πολιτική σταθερότητα να επανέρχονται στην αγορά, εξαιτίας του αποτελέσματος της σημερινής κρίσιμης ψηφοφορίας για το τρίτο πακέτο στήριξης στη Βουλή.

Ειδικότερα, στις 13:48, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,25% στις 671,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 13,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 2,25% στις 197,99 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 6,26% στις 293,74 μονάδες.

Μετά τη σημερινή έγκριση της συμφωνίας για το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας από την Βουλή, πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο με τη σειρά του καλείται να εγκρίνει τη συμφωνία. Η έκβασή του ακόμη θεωρείται αβέβαιη, καθώς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν έχει σταματήσει να ασκεί πιέσεις για αλλαγές στο πρόγραμμα της Ελλάδος. Η Γερμανία ζητά να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, να αποκλειστεί ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους και να διαπιστωθεί εάν τα 50 δισ. έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι ρεαλιστικός στόχος.

Στο μεταξύ σήμερα έγινε γνωστό ότι το ελληνικό χρηματιστήριο παρέμεινε στους δείκτες των αναδυόμενων αγορών «Emerging Market» της Morgan Stanley Capital International (MSCI). Παρά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών, παραμένει στους δείκτες «Emerging Market».

Στο ταμπλό τώρα, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, με την Eurobank να υποχωρεί κατά 10%, την Alpha Bank να είναι στο -7,91% και την Πειραιώς στο -7,64%. Απώλειες 6,06% καταγράφει η ΓΕΚ Τέρνα, η Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 5,66%, η Τέρνα Ενεργειακή είναι στο -4,68% και τα Ελληνικά Πετρέλαια στο -4,25%.

Απώλειες άνω του 3% καταγράφουν οι μετοχές των Εθνική, ΔΕΗ, Grivalia, ΕΧΑΕ και Βιοχαλκο, ενώ άνω του -2% είναι η πτώση σε Folli Follie, ΜΕΤΚΑ, Λάμδα, ΕΕΕ, Τιτάν και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, κόντρα στην τάση κινούνται οι μετοχές της Aegean (+2,99%), του ΟΠΑΠ (+1,52%), του ΟΤΕ (+1,05%) και της Jumbo (+0,57%).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα