Yποχώρησε για τέταρτη ημέρα η τιμή του αργού

Μετά την αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 12:51

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου για τέταρτη ημέρα στη Ν. Υόρκη, καθώς η αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων θέρμανσης στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, περιόρισε τις ανησυχίες για τις ελλείψεις αυτόν τον χειμών.

Τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης, αυξήθηκαν τρεις φορές περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας. Τα αποθέματα του πετρελαίου θέρμανσης ήταν 4% υψηλότερα έναντι του αντίστοιχου μέσου όρου πέντε ετών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου, υποχώρησε 30 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 57,02 δολ. το βαρέλι στις 10:06' π.μ. ώρα Λονδίνου, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), κατά 20% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. στα οποία αναρριχήθηκε στις 30 Αυγούστου. Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησε 36 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 54,69 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

Χθες, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 1,5% στη Ν. Υόρκη, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας για απροσδόκητη υποχώρηση των προμηθειών βενζίνης και μεγαλύτερης απ΄ό,τι αναμενόταν μείωσης των προμηθειών αργού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα