Χ.Α.: Στην Ε.Κ. τα στοιχεία συναλλαγών της χθεσινής συνεδρίασης

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 14:51

Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα διαβιβάσει το Χρηματιστήριο τα στοιχεία των συναλλαγών της χθεσινής συνεδρίασης προκειμένου να εξετασθεί ακόμη και το ενδεχόμενο περιπτώσεων επηρεασμού της τιμής κλεισίματος των μετοχών.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση υπήρξαν έντονες πιέσεις σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά τη διάρκεια της περιόδου δημοπρασίας, η οποία πραγματοποιείται μεταξύ 16:30 και 16:45, στη διάρκεια της οποίας διαμορφώνεται και η τιμή κλεισίματος για τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τη μετοχή της 3Ε. Στις 16.30 η τελευταία πράξη έγινε στα 23,46 ευρώ. Μετά τις δημοπρασίες το κλείσιμο διαμορφώθηκε στα 22,12 ευρώ, δηλαδή υπήρξε αισθητή απόκλιση 5,6%.

Σύμφωνα με το Χ.Α., οι έντονες διακυμάνσεις που παρατηρήθηκαν στη Σοφοκλέους κατά τη διάρκεια της περιόδου δημοπρασίας για τον προσδιορισμό της τιμής κλεισίματος των μετοχών της κατηγορίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης και αφορούν σε ορισμένες περιπτώσεις μετοχών, «οφείλονται κατά κύριο λόγο σε αυξημένο όγκο εντολών που εισήχθησαν στο σύστημα σε ελεύθερη τιμή κατά τη συγκεκριμένη περίοδο», όπως ανέφερε το Χρηματιστήριο της Αθήνας, σημειώνοντας ότι «όλα τα διαθέσιμα στοιχεία των συναλλαγών θα διαβιβασθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να εξετασθεί ακόμη και το ενδεχόμενο περιπτώσεων επηρεασμού της τιμής κλεισίματος των μετοχών».

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα