Έντονη μεταβλητότητα στο Χ.Α.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 13:53
UPD:15:20
fosphotos/Panayiotis Tzamaros

Οριακά χαμηλότερα κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους ελάχιστους εναπομείναντες traders να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το τρίτο πακέτο στήριξης στη Βουλή.

Ειδικότερα, στις 13:54, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,22% στις 689,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 9,8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,23% στις 205,32 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,70% στις 312,63 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί σήμερα τη συζήτηση στη Βουλή, όπου αναμένεται να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας. Μετά την ψήφιση, αναμένεται η συνεδρίαση του Eurogroup, προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία.

Στο μεταξύ, υποστηρικτικά λειτουργούν στην αγορά τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση κατά 0,8% παρουσίασε το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο και κατά 1,4% συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Από την άλλη, αρνητικά λειτουργεί η ανακοίνωση για τον εκτροχιασμό των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 26.690 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 4.125 εκατ. ευρώ ή 13,4%  έναντι του στόχου. Έτσι, το άνοιγμα στο σκέλος των εσόδων στο επτάμηνο, έφτασε στα 4,28 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο ταμπλό έντονη είναι η μεταβλητότητα και οι συνεχείς εναλλαγές προσήμων, με τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τη Motor Oil, την Ελλάκτωρ και την Πειραιώς να καταγράφουν κέρδη άνω του 1%. Αντίθετα, άνω του -2% βρίσκονται οι ΟΛΠ, Grivalia, ΔΕΗ και ΕΧΑΕ.  

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Folli Folli, Βιοχαλκο, Jumbo, ΜΕΤΚΑ, Τιτάν και Λαμδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα