Θετική στάση αναμονής στο Χ.Α.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 10:57
UPD:11:02
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεύθυνση αναζητεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, τηρώντας επί της ουσίας στάση αναμονής ενόψει της σημερινής κρίσιμης ψηφοφορίας για το τρίτο πακέτο στήριξης στη Βουλή.

Ειδικότερα, στις 10:56, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,58% στις 695,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 2,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,9% στις 207,27 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,33% στις 314,60 μονάδες.

Η προσοχή σήμερα στρέφεται στη Βουλή, όπου συζητείται από το πρωί το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας. Μετά την ψήφιση, αναμένεται η συνεδρίαση του Eurogroup, προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία.

Παράλληλα, στο ταμπλό φαίνεται πως έχουν απομείνει λίγοι επαγγελματίες και μερικοί ιδιώτες επενδυτές αλλά η μεγάλη μάζα έμεινε σταθερή στις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου. Το ύψος του τζίρου το αποτυπώνει γλαφυρά, αν και οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Βουλή σήμερα.

Στο ταμπλό η μεταβλητότητα είναι έκδηλη, με την ΕΕΕ να ξεχωρίζει με κέρδη 3%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του έτους. Ακολουθεί η Πειραιώς με κέρδη 2,48%, η Motor Oil, η Εθνική, ο ΟΤΕ και η ΕΥΔΑΠ καταγράφουν κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, η ΕΧΑΕ χάνει 2,20%, η Λαμδα είναι στο -2,33%, η Τιτάν στο -1,35%, η ΓΕΚ Τέρνα στο -1,20% και η Βιοχαλκο στο -1,24%. Μικρές απώλειες καταγράφουν οι Grivalia, ΜΕΤΚΑ και Folli Follie.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα