ΕΕ: Από τις 7 Δεκεμβρίου η νέα διεύθυνση ".eu"

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 16:45

Οι ευρωπαίοι πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις και οι δημόσιοι φορείς της Ευρώπης θα έχουν από τις 7 Δεκεμβρίου το δικαίωμα να επιλέγουν στο Ιντερνετ μια πανευρωπαϊκού χαρακτήρα ονομασία Διαδικτύου για τους ιστοτόπους και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή ανακοίνωσε πως από την 7η Δεκεμβρίου ο λεγόμενος χώρος ανωτάτου επιπέδου (top-level domain) “eu” θα τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία. Με το “.eu” θα μπορούν οι χρήστες να προβάλουν την παρουσία, τις επιδιώξεις ή την υπαγωγή τους σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Παράλληλα συμπληρώνονται - χωρίς να αντικαθίστανται - οι εθνικοί κωδικοί των χωρών, όπως το “gr” για την Ελλάδα, το “.fr” για τη Γαλλία , το “.uk” για το Ηνωμένο Βασίλειο κ.ο.κ.

«Αναμένω ότι ο ευρωπαϊκός χώρος ανώτατου επιπέδου .eu θα καταστεί εξίσου σημαντικός, όπως το .com», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Βίβιαν Ρέντινγκ (φωτ.), επίτροπος αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Επικοινωνίας.

Συνεχίζοντας η Επίτροπος ανέφερε ότι «για τις επιχειρήσεις, το «.eu» θα επεκτείνει το εμπορικό βεληνεκές τους, με ταυτόχρονη προστασία τους βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας απέναντι σε καταληψίες του κυβερνοχώρου. Όσο για τους πολίτες, η διεύθυνση .eu μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη προβολή της παρουσίας τους ή του σχολείου, πανεπιστημίου ή συλλόγου τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση στον Παγκόσμιο Ιστό. Κατά συνέπεια, ο νέος χώρος ανωτάτου επιπέδου συνιστά μοναδική ευκαιρία για σύγχρονο επιγραμμικό μάρκετινγκ πέρα από εθνικά σύνορα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα