Μηχανική: Κατασκευή εμπορικού κέντρου στο Κίεβο

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 17:52

Ξεκίνησε η κατασκευή του εμπορικού και οικιστικού συγκροτήματος «Αρτεμις» στο Κίεβο της Ουκρανίας από τη Μηχανική.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα 50.000 τ.μ. που θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους, χώρους γραφείων αλλά και διαμερίσματα και βρίσκεται στην περιοχή Ντνιπρόβσκι του Κιέβου, επί της οδού Γκενεράλα Ζματσένκα και της λεωφόρου Ντάρνιτσκι, κοντά στις όχθες του ποταμού Δνείπερου της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σε οικόπεδο έκτασης 7.900 τ.μ. το νέο κτιριακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει δύο ορόφους με εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης, συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ. και χώρους γραφείων 2.000 τ.μ.

Πάνω από το εμπορικό κέντρο θα ανεγερθούν δύο πύργοι, 6 και 20 ορόφων αντίστοιχα, με 198 διαμερίσματα επιφάνειας από 60 έως 120 τ.μ. που αφορούν σε συνολική επιφάνεια 22.500 τ.μ. Οι χώροι στάθμευσης στο ισόγειο και στο υπόγειο καλύπτουν επιφάνεια 7.000 τ.μ.

Το συγκρότημα «Αρτεμις», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μηχανικής φιλοδοξεί να αποτελέσει ορόσημο στην ευρύτερη περιοχή, τόσο για την υψηλή του λειτουργικότητα, όσο και για την πρωτοποριακή του αρχιτεκτονική και το δυναμικό σχεδιασμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα