Συνεχίζει πτωτικά το Χ.Α.

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 14:00
UPD:14:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε χαμηλούς ρυθμούς κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο διορθώνει μετά από το τετραήμερο ανοδικό του σερί, ενώ η θερινή απουσία των επενδυτών είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ειδικότερα, στις 14:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,41% στις 695,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 14,8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,20% στις 208,37 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,85% στις 305,28 μονάδες.

Η σημερινή διόρθωση δείχνει να «σταματά» στις 690 μονάδες, καθιστώντας την εύλογη, επιθυμητή και ευκταία, καθώς δεν θέτει σε κίνδυνο κεκτημένα των προηγούμενων ημερών. Επίσης, η ισχυρή ανοδική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες κατά μέσο όρο απομακρύνθηκαν κατά 50% από τα ιστορικά χαμηλά που «κατέκτησαν» την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα «εκλογικεύεται», με τον κλάδο να καταγράφει ήπια πτώση.

Στο μεταξύ, η προσοχή των εναπομεινάντων επενδυτών βρίσκεται στη Βουλή, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την ψήφιση της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, προκειμένου να αρχίσει η αποδέσμευση των δόσεων του τρίτου πακέτου στήριξης.

Στο ταμπλό τώρα, πιέσεις δέχονται οι μετοχές της Grivalia, οι οποίες είναι στο -4,13%, ενώ άνω του 3% είναι οι απώλειες σε ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ. Απώλειες άνω του 2% καταγράφουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΕΧΑΕ, η Τέρνα Ενεργειακή και ο ΟΠΑΠ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα