Απώλειες άνω του 1% σημείωσε η Wall Street

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 23:15
UPD:23:17
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σημερινή φωτογραφία από την Wall Street.

Οι επιπτώσεις από τη νέα υποτίμηση του κινεζικού νομίσματος προκάλεσε έντονες ανησυχίες στη Wall Street, με τους δείκτες να κλείνουν με σημαντικές απώλειες, διορθώνοντας μετά την χθεσινή άνοδο, που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων τριών μηνών. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,21% στις 17.402,84 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,27% στις 5.036,79 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,96% στις 2.084,07  μονάδες.

Στο ταμπλό, η Kraft Heinz υποχώρησε κατά 1,07%, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. Τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 4,52 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν στα 4,7 δισ. δολάρια.

Απώλειες κατέγραψαν μεγάλες εξαγωγικές εταιρείες, οι οποίες αντλούν μεγάλο μέρος των εσόδων τους από την αγορά της Κίνας. Οι Yum! Brands και Wynn Resorts σημείωσαν απώλειες άνω του 4,7%, η Caterpillar και η Joy Global έχασαν τουλάχιστον 2,6%, ενώ άνω του 2% είναι οι απώλειες σε Railroads CSX και Norfolk Southern.

Στο -6,8% βρέθηκε η Symantec, μετά την συμφωνία που υπήρξε για την πώληση της μονάδας Veritas στην Carlyle Group, έναντι 8 δισ. δολάρια. 

Στον αντίποδα, η Google σημείωσε κέρδη 4,1%, μετά την ανακοίνωση ότι δημιουργεί μια νέα μητρική εταιρεία με την ονομασία Alphabet, η οποία θα αναλάβει τις νεότερες δραστηριότητες του ομίλου, όπως τα τμήματα επενδύσεων και έρευνας, τη μονάδα Nest και τη μονάδα ανάπτυξης του αυτόνομου αεροπλάνου.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 1,3% αυξήθηκε η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ το β’ τρίμηνο του 2015, καταγράφοντας για πρώτη φορά άνοδο έπειτα από δύο αρνητικά τρίμηνα. Οι αναλυτές ανέμεναν, ωστόσο, άνοδο 1,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα