Συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. το 2006

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 21:37

Αργά το βράδυ της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου, επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό του 2006, με τον οποίο εξασφαλίστηκαν κοινοτικές δαπάνες ύψους 112 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,01% του Ακαθαρίστου Εθνικού Εισοδήματος της Ενωσης).

Σε ό,τι αφορά δαπάνες που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Ελλάδα, δεν θα υπάρξουν περικοπές στα διαρθρωτικά και τα αγροτικά προγράμματα, ενώ θα αυξηθούν οι πιστώσεις έξι προγραμμάτων που συνδέονται με τη Στρατηγική της Λισαβόνας (Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, πρόγραμμα για την Ερευνα και Εκπαιδευτικά προγράμματα για τη Νεολαία).

Με την συμφωνία, που θα επικυρωθεί από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 15 Δεκεμβρίου, κλείνει ο κύκλος της 7ετίας 2000-2006. Παραμένει ωστόσο, η εκκρεμότητα των δημοσιονομικών προοπτικών για την επόμενη περίοδο 2007-13, όπου οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο από τον περασμένο Ιούνιο. Στις 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία Σύνοδος Κορυφής της Βρετανικής Προεδρίας, με πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης, τις Δημοσιονομικές Προοπτικές 2007-13.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα