Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές και στα υψηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών. Της ανόδου ηγούντο οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά τις εκθέσεις στις ΗΠΑ, που τόνωσαν την αισιοδοξία, ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύσσεται, χωρίς να παράγει πληθωρισμό.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 1%, φθάνοντας στις 116,40 μονάδες στη 1:04' μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 12 Ιουλίου του 2000. Για την εβδομάδα, ο δείκτης σημείωσε συνολικά άνοδο 1,7%, οδεύοντας να σημειώσει κέρδη για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 1,1%, φθάνοντας στις 15.298,26 μονάδες, μετά το χθεσινό του κλείσιμο πάνω από τις 15.000 μονάδες, επίπεδο στο οποίο αναρριχήθηκε για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2000. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi όδευε να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ για Τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Ανοδικά κινούντο και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία και την Κίνα.

Οι εκθέσεις για τις προσωπικές δαπάνες, τη βιομηχανική παραγωγή και την ανεργία στις ΗΠΑ, βοήθησαν στην άνοδο του Standard & Poor's 500 Index κατά 1,2%, τη μεγαλύτερη από τις 28 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα