Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 23:26
UPD:23:28
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Dow Jones να κλείνει με μικρές απώλειες, ανατρέποντας το θετικό ενδοσυνεδριακό του πρόσημο. Τα αμφίσημα μηνύματα που αποτυπώνονται στα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου των εισηγμένων, αποτελεί τις τελυταίες ημέρες τη βασική αιτία της έντονης μεταβλητότητας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,06% στις 17.540,47 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,67% στις 5.139,95 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,31% στις 2.099,84 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Walt Disney σημείωσε απώλειες 9,2%, καθώς υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την πορεία των κερδών φέτος, μετά τη χειρότερη του αναμενομένου επίδοση στα έσοδα του δευτέρου τριμήνου.

Στον αντίποδα, η Activision Blizzard ενισχύθηκε κατά 11,8%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη που ανακοίνωσε το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 0,13 δολάρια ανά μετοχή, από 0,07 δολάρια το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Επίσης, με κέρδη 2,1% έκλεισε η Netflix, μετά την επιβεβαίωση των σχεδίων της ότι σκοπεύει να επεκταθεί στην αγορά της Ασίας. Παράλληλα η Guggenheim Partners ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με τη ύσταση "buy”.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, όσο τα στοιχεία της αγοράς εργασίας βελτιώνονται, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξει αύξηση του επιτοκίου της Federal Reserve το Σεπτέμβριο. Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη, τότε το δολάριο θα ενισχυθεί περαιτέρω, πλήττοντας έτσι την ελκυστικότητα των αμερικανικών τίτλων.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, συνολικά 185.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα