Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 10:30
UPD:11:23

Egnatia Finance: «Αναμένουμε ο γενικός δείκτης να συνεχίσει να κινείται κοντά στο υψηλό έτους με τις ξένες αγορές να δίνουν κάποια κατεύθυνση, ενώ η ΔΕΗ θα παραμείνει στο επίκεντρο μετά τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την παραίτηση του προέδρου της».

Euroxx: «Εβδομάδα δοκιμασίας των αντοχών αλλά και της δύναμης της

Σοφοκλέους θα είναι η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα. Τα εταιρικά αποτελέσματα του εννεαμήνου, με εξαίρεση τις τράπεζες, δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Από την άλλη το εξαιρετικό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού διαχέει κάποια αισιοδοξία και στο εσωτερικό της χώρας.

»Πάντως η ισχυρή συναλλακτική δραστηριότητα της προηγούμενης εβδομάδας καθώς και η σημαντική ανάκαμψη της συνεδρίασης της Πέμπτης στη ισχυρή πτώση της Τετάρτης αφήνουν κάποια περιθώρια αισιοδοξίας για μια σχετικά καλή εβδομάδα».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,54% υψηλότερα την Παρασκευή, μη καταφέρνοντας για ακόμα μία φορά να ξεπεράσει το επίπεδο αντίστασης των 3.500 μονάδων. Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΔΕΗ και ΟΤΕ, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα €216εκ. (-17%). Ο FTSE-20 και ο FTSE-40 κατέγραψαν άνοδο 0,57% και 0,55% αντίστοιχα. Η πιθανότητα πτωτικής κίνησης της αγοράς παραμένει περιορισμένη».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά την Παρασκευή με τον τραπεζικό κλάδο να δίνει πάλι τον δικό του ρυθμό. Μετά και τις πρώτες αρνητικές εντυπώσεις από το νέο τρόπο δημιουργίας κλεισίματος των μετοχών, αναμένουμε περαιτέρω συσσώρευση των τιμών των μετοχών και ίσως επιστροφή σε χαμηλότερα επίπεδα Καθοριστικός παράγων οι επιπτώσεις από θέματα όπως η παραίτηση Παλαιοκρασσά και η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα