LogicDIS: Αλλαγή τρόπου διάθεσης κεφαλαίων

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 11:14

Εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της LogicDIS, στις 2/12/2005, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για αλλαγή του τρόπου διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων.

Η τροποποίηση της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων είναι ύψους 620 χιλ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 5,46% σε σχέση με τα αναφερόμενα στο Ενημερωτικό Δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, από το ποσό των 2,200 χιλ. ευρώ που προοριζόταν για επενδύσεις, 600 χιλ. ευρώ δεν θα υλοποιηθούν και θα διατεθούν προς ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης λόγω της αυξημένης ανάγκης που παρουσιάζεται από την ανάληψη έργων του Δημοσίου τομέα.

Οι υποκατηγορίες των επενδύσεων που επηρεάζονται με την απόφαση αυτή είναι η ανάπτυξη και τυποποίηση χαρτοφυλακίου προϊόντων ποσού 600 χιλ. ευρώ, η οποία αναπροσαρμόζεται σε 500 χιλ. ευρώ, και η αύξηση συμμετοχής στη θυγατρική εταιρεία PCS A.E, ποσού 500 χιλ. ευρώ, η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί. Η εξαγορά αυτή δεν κατέστη δυνατή λόγω αδυναμίας συμφωνίας με τους μετόχους μειοψηφίας.

Οι 20 χιλ. ευρώ αφορούν υπόλοιπο επενδύσεων-χρήσεων που έχουν ολοκληρωθεί και ειδικότερα από την αποπληρωμή των τόκων του Ομολογιακού δανείου υπόλοιπο ύψους 6 χιλ. ευρώ και από τα προϋπολογιζόμενα έξοδα έκδοσης ποσό 14 χιλ. ευρώ.

Με την ίδια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου τροποποιείται και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επενδύσεων προκειμένου να συμφωνεί τόσο με τις μέχρι σήμερα επενδύσεις όσο και με τις νέες εκτιμήσεις υλοποίησης των υπολειπόμενων επενδύσεων των επόμενων εξαμήνων.

Aκύρωση ιδίων μετοχών – Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Στη γενική συνέλευση εγκρίθηκε επίσης η ακύρωση 992.821 ιδίων μετοχών που είχαν αποκτηθεί με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της 11/07/2002, στο πλαίσιο προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών, με σκοπό τη στήριξη της τιμής της μετοχής. Δεδομένης της ολοκλήρωσης της 3ετίας από την απόκτηση αυτών και σε συμμόρφωση με το άρθρο 16 παρ. 12 του ΚΝ 2190, ακυρώνονται οι 992.821 ίδιες μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 297.846,30 ευρώ, με ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο και το τρίτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, το δ.σ. της εταιρείας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προβεί στη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής με σκοπό την καλύτερη κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας. Επειδή όμως η απόφαση αυτή απαιτεί όπως οι ζημιές αποτυπώνονται σε εγκεκριμένες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, δεν είναι δυνατή σήμερα η λήψη μιας τέτοιας απόφασης. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο να επαναφέρει το θέμα της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και της αύξησης της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε νέα Γενική Συνέλευση αμέσως μόλις τα ως άνω είναι εφικτά κατά νόμο.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, αποφασίστηκε, ομόφωνα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών συνολικού ύψους 13.502.256,00 ευρώ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με τη διαδικασία άσκησης του δικαιώματος υπέρ των παλαιών μετόχων με έκδοση 4 νέων μετοχών για κάθε 10 παλαιές σε τιμή διάθεσης ίση με την ονομαστική αξία των 0,30 ευρώ για κάθε νέα μετοχή. Συνολικά και σε περίπτωση κάλυψης 100% της ΑΜΚ, θα εκδοθούν 45.007.520 νέες μετοχές. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών αποφασίστηκε ότι μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των μετοχών της εταιρείας κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης. Το ποσό της αύξησης θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας και συγκεκριμένα για την κάλυψη του υφιστάμενου Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ύψους 13.043.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η αποπληρωμή αυτού του δανείου μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα βελτιώσει τη σχέση ξένων προς ίδια κεφάλαια και θα ενισχύσει την κεφαλαιακή διάρθρωση της ρταιρείας.

Η υλοποίηση της αποπληρωμής του Ομολογιακού δανείου θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την πιστοποίηση καταβολής και εκτιμάται χρονικά εντός του Α εξαμήνου του 2006.

Τέλος, εγκρίθηκε ομόφωνα η σύναψη κοινού μη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου κατά την έννοια του άρθρου 6 του Ν. 3156/2003, που θα παρέχει στους ομολογιούχους δικαίωμα προς ανάληψη τόκου, με ανώτατο ποσό 9.500.000 ευρώ, με σκοπό την αναχρηματοδότηση βραχυπροθέσμου δανεισμού της εταιρείας. Επίσης, εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ για τις περαιτέρω ενέργειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα