Σε ανοδική τροχιά οι τιμές πετρελαίου

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 14:09
UPD:14:10
REUTERS/JOSE MIGUEL GOMEZ

Ανοδικά κινούνται, για δεύτερη συνεχή ημέρα, οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού σε εβδομαδιαία βάση, αν και η ενίσχυση του δολαρίου περιορίζει τα κέρδη.

Το δολάριο ενισχυόταν νωρίτερα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών, μετά τα σχόλια αξιωματούχου της Federal Reserve, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Η αυξανόμενη πλεονάζουσα προσφορά, η επιβράδυνση της ζήτησης από την Κίνα και η προοπτική του να εισρεύσει ιρανικό αργό στην αγορά μετά τη συμφωνία της Τεχεράνης με τη Δύση έχουν οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου σε απώλειες 21% αυτό το τρίμηνο.

Στις 11:27 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωναν άνοδο 43 σεντς στα 50,42 δολάρια το βαρέλι, μετά από κέρδη 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση, ανακάμπτοντας από το χαμηλό εξαμήνου της Δευτέρας.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχυόταν 36 σεντς στα 46,10 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από το χαμηλό τετραμήνου της Δευτέρας.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα