Ε.Κ.: Πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδος - Σερβίας

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 13:36

Την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Σερβίας ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο σκοπός του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η εδραίωση και εφαρμογή διαδικασίας παροχής συνδρομής ανάμεσα στις εποπτικές αρχές, προκειμένου να διευκολυνθούν στην άσκηση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί για θέματα κινητών αξιών.

Με βάση το Πρωτόκολλο αυτό, εμπιστευτικές πληροφορίες χρήσιμες στις εποπτικές αρχές, μπορούν να ανταλλάσσονται με σκοπό την άσκηση εποπτείας και την συμμόρφωση των εποπτευόμενων φορέων προς τις ισχύουσες θεσμικές ρυθμίσεις.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ εποπτικών αρχών διαφορετικών χωρών διευκολύνει τη διεθνή συνεργασία μεταξύ χρηματιστηρίων, εταιρειών και λοιπών παραγόντων της κεφαλαιαγοράς και συνεπώς αποτελεί το πρώτο στάδιο για την εδραίωση και περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων των κεφαλαιαγορών των χωρών αυτών.

Την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισκέφτηκε για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου αντιπροσωπεία της Σερβικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο Milko Stimac. Στη τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου παρευρέθη ο Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Θεοδωρόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα