Με απώλειες και σήμερα η Wall Street

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 23:14
UPD:23:18
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Με απώλειες έκλεισαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, μετά από μία συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων, με την αγορά να κινείται με βάση τα αποτελέσματα των εισηγμένων τα οποία ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,27% στις 17.550,69 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,19% στις 5.105,55 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,23% στις 2.093,32 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Regeneron Pharmaceuticals ενισχύθηκε κατά 4,8%, καθώς τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ταυτόχρονα αύξησε τους στόχους για τις πωλήσεις του φαρμάκου Eylea.

Στο επίκεντρο βρέθηκε σήμερα και η μετοχή του Twitter, η οποία ανέκαμψε με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,2%, μετά τα ιστορικά χαμηλά που έκλεισε στη χθεσινή συνεδρίαση. Η μετοχή έχει χάσει πάνω από 20% μόλις τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ανοδικά έκλεισε τελικά και η Avis Budget, η οποία βρέθηκε στο +4%, παρά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα της εταιρείας επλήγησαν από το ισχυρό δολάριο. Μάλιστα, για το σύνολο του έτους αναμένονται τα έσοδα να διαμορφωθούν στα 8,6-8,7 δισ. δολάρια, από 8,8 δισ. που είχε εκτιμηθεί το Μάιο.

Στο μεταξύ, πάνω από τα δύο τρίτα των εταιριών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με το 75% περίπου εξ αυτών να έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πλέον οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κερδοφορία το δεύτερο τρίμηνο υποχώρησε κατά 2,8%, από πτώση 6,4% που αναμενόταν προηγουμένως.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο 1,8% σημείωσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ, για τον μήνα Ιούνιο. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξης του 2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα