Παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της EBRD

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 16:16

Παρουσιάστηκε σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος η ετήσια έκθεση 2005 της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development) για τις ευρωπαϊκές οικονομίες σε διαδικασία μετάβασης (The EBRD Transition Report - 2005). Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Peter Sanfey, αρμόδιο για τις χώρες των Βαλκανίων και ανώτατο στέλεχος της EBRD.

Η έκθεση καταγράφει – με βάση συγκεκριμένους δείκτες – την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και της Βαλτικής, της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όσον αφορά το μετασχηματισμό των οικονομιών τους σε οικονομίες της αγοράς. Επίσης, αναλύει τις μακροοικονομικές επιδόσεις των χωρών αυτών κατά τη διετία 2004-2005 και το ρόλο των ξένων άμεσων επενδύσεων. Ειδικό θέμα της εφετινής έκθεσης είναι η ανάπτυξη του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα κατά τη μετάβαση στην οικονομία της αγοράς.

Την παρουσίαση της έκθεσης παρακολούθησαν στελέχη εμπορικών τραπεζών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Βαλκανίων, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα