Emporiki Bank: Αναπροσαρμογή επιτοκίων

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 16:40

Την αναπροσαρμογή όλων των βασικών επιτοκίων των καταθετικών και πιστοδοτικών της προϊόντων ανακοίνωσε σήμερα η Emporiki Bank.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η αναπροσαρμογή των επιτοκίων στα καταθετικά προϊόντα έχει σαν στόχο την αύξηση των αποδόσεων των απλών καταθέσεων του ταμιευτηρίου, του τρεχούμενου και του προνομιακού λογαριασμού καταθέσεων, παράλληλα με τη βελτίωση στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου Premium Αποταμιευτικό και στους αντίστοιχους μισθοδοσίας, φθάνοντας έως και 2,60% για ποσά μέχρι 10.000 ευρώ στην περίπτωση του Salary Plus.

Στη στεγαστική και καταναλωτική πίστη η Emporiki Bank διατηρεί τα κυμαινόμενα επιτόκιά της, τα οποία βασίζονται στο Βασικό Επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και αυτά που ήδη έχουν χορηγηθεί με βάση το Euribor, αμετάβλητα έως 31/12/2005. Στη στεγαστική πίστη η Emporiki Bank ανακοίνωσε το νέο στεγαστικό δάνειο για κατοικία ή επαγγελματική στέγη με την ονομασία Home Extra χαμηλής εκκίνησης και επιτόκιο 3,60% (πλέον εισφοράς του Ν.128/75) συνδεδεμένο με το Βασικό Επιτόκιο της ΕΚΤ.

Επιπρόσθετα η Emporiki Bank προχωρά σε μείωση των επιτοκίων έως και 0,40% των στεγαστικών δανείων σταθερής περιόδου 5, 7, 10 και 15 ετών, καθώς και στη δημιουργία νέας κατηγορίας στεγαστικού δανείου σταθερού επιτοκίου 20 ετών με 6,00%. Μειώνει τα περιθώρια επιτοκίου έως και 0,46% για τα στεγαστικά δάνεια προστασίας επιτοκίου, ενώ εμπλουτίζει τη σειρά αυτή των προϊόντων με νέες διάρκειες (μέχρι 30 έτη).

Στα καταναλωτικά δάνεια Cash 4U όσο και σε αυτά των μεταφορών υπολοίπων καταναλωτικής πίστης τα οποία βασίζονται στο Euribor, η Emporiki Bank μειώνει τα περιθώρια των επιτοκίων της έως 1,58% μέχρι 31/12/2005. Επίσης, όλα τα καταναλωτικά δάνεια Cash 4U που θα εκταμιευτούν μέχρι 31/12/2005, χορηγούνται με μηδενικά έξοδα δανείων. Παράλληλα, στην επιχειρηματική πίστη μειώνει κατά 0,50% το επιτόκιο όλων των νέων δανείων Easy Επιχειρηματική Στέγη και Easy Εξοπλισμός, ενώ παράλληλα παρέχει στα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο προστασία επιτοκίου (cap). Τα νέα επιτόκια θα ισχύουν από την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2005.

Εξάλλου η Εμπορική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2006 τα Βασικά Δανειστικά Επιτόκια Χορηγήσεων (ΒΕΧ) και Δανείων (ΒΕΔ) της Εμπορικής Τράπεζας συνδέονται καθοριστικά με το αντικειμενικό κυμαινόμενο Διατραπεζικό Επιτόκιο Αναφοράς euribor τριμήνου (τριών μηνών). Τα νέα αναπροσαρμοσμένα επίπεδα είναι αντίστοιχα 6,25% για το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων (ΒΕΧ) και 6,50% για το Βασικό Επιτόκιο Δανείων (ΒΕΔ). Καθένα από τα ανωτέρω Βασικά Επιτόκια θα αναπροσαρμόζεται από την Τράπεζα εάν μεταβληθεί το Διατραπεζικό Επιτόκιο euribor τριμήνου (τριών μηνών). Η αναπροσαρμογή θα γίνεται προς την ίδια κατεύθυνση και στην ίδια έκταση τυχόν μεταβολής του euribor, όπως αυτό δημοσιεύεται στον οικονομικό Τύπο και μόνον στην έναρξη κάθε ημερολογιακού τριμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα