Κρατείται σε επίπεδα ανεκτά ο μέσος όρος του Χ.Α.

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 17:06
UPD:17:11
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σημερινή φωτογραφία του Χ.Α..

Κρατείται σε επίπεδα ανεκτά ο μέσος όρος του Χ.Α. και δεν πιέστηκε από διαχειριστές των ΗΠΑ που συνήθως εμφανίζονται μετά τις 16:30 και ενίοτε μετά τις 15:30.

Ο τζίρος στις 16:59 πλησιάζει τα 60 εκατ. ευρώ και με τις τράπεζες κολλημένες στο -30 οι βασικοί δείκτες χάνουν -16% και υπάρχουν πολλοί κλάδοι που έχουν μειώσει το ποσοστό απωλειών τους κατά το πρώτο μέρος. ήταν των Βιομηχανικών Προϊόντων, Ταξίδια Αναψυχή, Κατασκευές Υλικά, Πρώτων Υλών, Εμπορίου, Προσωπικά Οικιακά Είδη, Τηλεπικοινωνιών, Πετρελαίου Αερίου, Ακίνητης Περιουσίας, Τροφίμων Ποτών.

Σημαντικά ανακλαστικά ευθύνης και τέχνης εμφάνισαν οι ισχυροί θεσμικοί.

Δεν ήταν δύσκολη η πρόβλεψη της κατεύθυνσης των τιμών την πρώτη μετά από τόσες πολιτικές και όχι μόνο εξελίξεις.

Οι Τράπεζες από όλους θεωρούντο αδύναμος κρίκος και αυτό γιατί ήταν τόσο εμφανείς οι πληγές τους μετά από την απόφαση να βγούμε από τα χρονικά πλαίσια του προγράμματος στήριξης, πιθανά για να δούνε οι ασκούντες την εξουσία στη χώρα, πώς είναι.

Αταλάντευτη η διάθεση για ρευστοποίηση θέσεων στον τραπεζικό κλάδο.

Ο δείκτης του καρφωμένος στο -30% και «οι φίλοι να αποσύρονται» που λέμε στις «αγορές» της πρέφας και του μπρίτζ.

Στο πρώτο μέρος ανάλογες απώλειες εμφάνισαν και μετοχές όπως ΔΕΗ ΟΠΑΠ ΟΤΕ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΤΙΤΚ δικαιολογώντας την αναφορά για πανικό και κραχ χωρίς ωστόσο να διαθέτει όλα τα στοιχεία που υπονοούνται με αυτές τις εκφράσεις.

Ήταν πολύ θετική και η παρέμβαση του Σωκράτη Λαζαρίδη που αποτελεί πλέον μια φυσιογνωμία της αγοράς που εμπνέει εμπιστοσύνη στα μέλη της επενδυτικής κοινότητας.

Οι ξένοι θεσμικοί αποφάσισαν ότι οι τιμές του Ιουνίου, όταν θεώρησαν πως το Grexit είχε μεγάλες πιθανότητες, φθάνουν και αρκούν ως επίπεδα ισορροπίας.

Γι' αυτό μπορεί ο 25άρης να έπεσε ως τις 186,63 μονάδες με χαμηλό στις 18 Ιουνίου στις 196, αλλά από τις 12:40 οι θεσμικοί τον έφεραν πάνω από τις 200 και μετά τις 15:00 δεν τον άφησαν να πέσει κάτω από τις 201,5.

Με τις τράπεζες πρώτες σε απώλειες χρειάστηκαν αρκετοί κλάδοι να εμφανίσουν απώλειες κάτω του -16% που ήταν  οι μεταβολές των βασικών δεκτών την τελευταία ώρα.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ



Σχολιασμένα